W dniach od 21 do 25 września na Wydziale Technologii Żywności, mieszczącym się przy ul. Balickiej 122 w Krakowie odbędą się warsztaty z zakresu żywności i żywienia pt. ABC ZDROWEGO ŻYWIENIA.
ABC Zdrowego Żywienia" jest ogólnopolskim projektem edukacyjno-badawczym, którego celem jest przeprowadzenie działań edukacyjnych, skierowanych głównie do dzieci i młodzieży oraz osób powyżej
65 roku życia. Wśród adresatów projektu/beneficjentów będą też osoby znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej, do których szczególne zastosowanie będzie miała idea, że zdrowe żywienie nie musi być drogie.
Program realizowany jest przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, we współpracy z ośrodkami akademickimi, wśród których jest Wydział Technologii Żywności, Katedra Żywienia Człowieka, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Zgłoszenie uczestnictwa:
Więcej informacji na stronie:
http://ur.krakow.pl/wiadomosci.html/3753 lub www.abczywienia.pl